Apuvälineet

Apuväline eli peruukki koostuu kahdesta tärkeästä osasta, pohjasta ja hiusmateriaalista. Apuvaline ei toimi, jos toinen näistä ei ole käyttäjälleen sopiva.

Pohjan tulee olla kantajalleen oikean mallinen ja kokoinen että se pysyy päässä ja istuu hyvin iholla häiriöittä. Pohjamateriaali- ja rakenne ei saa hangata, kutittaa, hiertää, kiristää tai aiheuttaa painaumia ihoon.

Hiusmateriaalin tulee olla kantajalleen tarkoituksenmukaista (kuitua tai aitohiusta) ja oikean väristä, jotta hiukset näyttävät ja tuntuvat käyttäjästään sopivilta eivätkä aiheuta arjessa ongelmatilanteita. Kevyt kuitu sopii osalle käyttäjistä, toisille taas aitohius on ainoa ratkaisu. Käyttämällä ja kokeilemalla apuvälineitä erilaisissa ympäristöissä voi itselleen löytää sopivimman ratkaisun.

Apuvälineen tulee olla yksilöllinen ja käyttäjälähtöinen. Jokainen apuvälineenkäyttäjä on erilainen ja elämäntilanteet vaihtelevat iän myötä. Myös sama käyttäjä voi tarvita kesäisin kevytpohjaista kuitutukkaa ja talvisin paksumpipohjaista aitohiusperuukkia.

Lue lisää palveluntuottajista.