Etelä- ja Pohjois-Suomen alopecia- ja vitiligoyhdistykset

Etelä- ja Pohjois-Suomen alopecia- ja vitiligoyhdistykset ovat Allergia-, iho- ja astmaliiton jäsenjärjestöjä ja ne tarjoavat tietoa ja tukea alopeciaa sekä vitiligoa sairastaville ja heidän omaisilleen. Yhdistykset järjestävät tapahtumia, joissa on mahdollista tavata muita alopeciaa ja vitiligoa sairastavia, sekä jakaa kokemuksia heidän kanssaan. Yhdistykset toimivat vapaaehtoispohjalta eikä yhdistyksissä ole palkattuja työntekijöitä.

Yhdistysten tarkoituksena on toimia alopeciaa ja vitiligoa sairastavien henkilöiden yhdyssiteenä sekä edunvalvonta- ja neuvontayhdistyksenä. Toiminnan perustehtävät ovat vertaistuki, edunvalvonta ja tiedottaminen.

Etelä- ja Pohjois-Suomen yhdistykset kattavat tällä hetkellä koko Suomen ja jäseniä on yhteensä noin 600−700. Jäsenistö koostuu sekä alopeciaa että vitiligoa sairastavista ja heidän lähiomaisistaan. Yhdistysten hallitusten jäsenet toivottavat kaikki lämpimästi tervetulleeksi jäseneksi ja hallitukseen, mukaan vaikuttamaan asioihimme ja pitämään huolta siitä, että tulemme kuulluiksi, nähdyiksi ja saamme tarpeenmukaista hoitoa ja tukea.

Yhdistysten jäsenmaksu on 27 €. Vertaistuen, edunvalvonnan ja tiedottamisen lisäksi jäsenmaksut mahdollistavat sen, että yksittäiset ihmiset ympäri Suomen voivat halutessaan järjestää vertaistoimintaa ja yhdistykset auttavat ja tukevat siinä mahdollisuuksien mukaan. Yhdistykset tukevat myös isompia vertaiskokoontumisia kuten risteilyjä ja ruskaretkiä. Jäsenet saavat myös liiton jäsenlehden. Jäsenet voivat halutessaan osallistua molempien yhdistyksen tapahtumiin, varsinkin jos asuu lähellä tai liikkuu usein toisen toisen yhdistyksen toiminta-alueella.

Jäsenmaksustamme 13,5 € menee Allergia-, iho- ja astmaliitolle. Liitto ylläpitää ja hallinoi jäsenrekisteriämme, kerää jäsenmaksut ja lähettää jäsenkortit.  Saamme liitolta myös apua, tukea ja tietoa sekä liiton kautta olemme yhteydessä muihin ihosairauksia sairastavien jäsenyhdistyksiin. Varsinäisen jäsenyyden lisäksi rinnakkaisjäsenyys muussa liiton yhdistyksessä maksaa 10 € per yhdistys.

Allergia-, iho- ja astmaliitossa yhdistyksistämme vastaa Järjestosuunnittelija Aino Loikkanen, aino.loikkanen(at)allergia.fi, 050 301 4262. Jos kukaan yhdistysten avainhenkilöistä ei ole tavoitettavissa, olethan yhteydessä Ainoon. Apuvälineasioistamme vastaa erityissuunnittelija Risto Heikkinen, risto.heikkinen(at)allergia.fi, 045 114 4459.

Yhdistysten toiminta-alueet kartalla.
Pohjois-Suomen Alopecia- ja Vitiligoyhdistys ry:n toiminta-alue: Lappi, Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ja Keski-Pohjanmaa Etelä-Suomen Alopecia- ja Vitiligopotilaat ry:n toiminta-alue: Uusimaa, Kanta-Häme, Varsinais-Suomi, Satakunta, Etelä-Pohjanmaa, Pohjanmaa, Keski-Suomi, Pirkanmaa, Ahvenanmaa, uusina: Päijät-Häme, Kymenlaakso, Etelä-Karjala, Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo, Etelä-Savo